Subiect "Re: Pensia anticipata partiala" Deschis de la pensie la data: 04/13/2009 9:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Pensia anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 04/13/2009 9:59am
Pentru Bulie Adriana
Reconfirmam parerea noastra ca pe perioada cat ati interrupt activitatea pentru ingrijirea copilului, intr-o perioada cand nu se beneficia de indemnizatie pentru aceasta, nu este socotita ca stagiu de cotizare si deci de vechime.
Asemanator perioada unor cursuri de calificare, perfectionare sau specializare daca pe perioada acestor cursuri s-a intrerupt contractul de munca si deci nu s-a primit salariu nu este socotit ca stagiu de cotizare si deci vechime, cu o singura exceptie cand aceste cursuri sunt cursuri universitare.
Art la care faceti referire dv se referea la vechimea nentrerupta in sensul urmator.
Pe perioada cat a fost in vigoare legea 1/1970 se acorda spor de vechime in functie de vechimea neintrerupta intr-o intreprindere care pornea de la vechimea de 5 ani. In anumite cazuri daca la 5 ani si 6 luni intervenea o intrerupere a contractului de munca pentru situatiile enumerate la art 9 dupa o perioada de intreruperte de 6 luni la reangajare daca aceasta se facea in timp de 90 zile dela terminarea cursurilor vechimea pornea de la 5 ani si 6 luni cat era inainte de intrerupere si angajatul beneficia in continuare de spor de vechime. Daca angajarea se facea dupa o perioada mai mare de 90 zile la angajare se pornea cu vechimea neintrerupta de la zero si primea spor de vechime dupa alti 5 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1