Subiect "calcul Grupa II" Deschis de Mihai la data: 10/13/2021 8:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul Grupa II
Scris de: Mihai la data: 10/13/2021 8:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
va rog sa imi spuneti daca programul de calcul pus la dispozitie pe acest site tine cont de majorarea punctului de pensie cu 25% pentru cei din grupa II respectiv conditii speciale de munca.
Mai precis, completand toate datele legate de salariul brut + sporuri, rezultatul final este deja majorat cu 25% sau majorarea se aplica separat in afara calculului facut de aplicatie?

Multumesc
Re: calcul Grupa II
Scris de: la pensie la data: 10/13/2021 2:19pm
Programul de calcul de pe site majoreaza automat punctajele lunare pe perioada lucrata in grupele de munca daca pe aceasta perioada selectati in ficare luna, pe ultima coloana, grupa de munca in care s-a lucrat.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1. Anul universitar incepe la 01 octombrie si se incheie la 30 septembrie cu exceptia ultimului an daca angajarea s-a facut inainte de 01 octombrie .
Deci in cazul dv in septembrie 1981 codul corect este "-" iar in iulie si august 1986 codul corect este "F".
2. Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1989 - august 1991 3 %
Intre septembrie 1991 - martie 1992 6 %
3. Dupa aprilie 2001 salariile pentru care s-a platit CAS si care intra in calculul pensiei au fost limitate la anumite sume indicate de noi la pagina "Limitarea salariului luat in calculul pensiei" accesabila din pagina principala. Dumneavoastra ati introdus in anumite luni salarii mai mari decat aceste limite insa nu influenteaza calculul pensiei pentruca programul face automat limitarea.
4. Ati introdus date si pe perioada viitoare, ceiace nu este recomandat deoarece nu cunoasteti cum va evolua salariul dv in viitor, cum va evolua legislatia, iar punctajul calculat de program se va modifica in fiecare luna.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1