Subiect "Simulare calcul pensie" Deschis de Marius Goanta la data: 11/12/2021 2:42pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Simulare calcul pensie
Scris de: Marius Goanta la data: 11/12/2021 2:42pm
Va salut cu mult respect!
In incercarea de a folosi calculatorul de pensie care mi se pare extraordinar prin initiativa dumneavoastra am o nelamurire referitoare la datele care trebuiesc introduse in speranta unei acurateti a rezultatului final.
In speta: - o anumita perioada de timp (destul de mare) ca navigator si conform adeverintelor obtinute din arhiva, sporurile erau in nr, de 4. Vechime/ conditii grele/ conditii periculoase/ conditii nocive. (valori totale intre 38- 47%.) Din acest motiv salariul tarifar de incadrare difera destul de mult fata de salariul brut. Intrebare: In calculatorul de pensie introduc sal de incadrare sau salariul brut? Exemplu Sal de incadrare 2810 - sal brut 3878 .
Va multumesc anticipat!
Re: Simulare calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 11/13/2021 10:51am
Pentru a avea o pensie corecta trebuie ca la calculul acesteea sa fie folosite toate sumele care fac parte din baza de calcul a acesteea, conform prevederilor legii pensiilor 263/2010.
Aceasta baza de calcul este prezentata pe larg in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 si de catre noi pe pagina intitulata "Baza de calcul a puctajului pensie" accesibila de pe pagina principala a site-ului.
Aceasta baza de calcul este diferita in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001, cand era in vigoare legea pensiilor 3/1977, fata de perioada dupa 01 aprilie 2001 in care s-a modificat modul de calcul al pensiei.
Pe scurt baza de calcul este urmatoarea :
- In perioada inainte de 01 aprilie la calculul punctajului pensiei baza de calcul este constituita din salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent.
In acest caz in aceasta perioada salariul tarifar (de incadrare) se introduce in coloana salarii tarifare iar sporurile enumerate de dv sunt considerate sporuri cu caracter permanent si se introduc in coloana sporuri in %. Daca in aceeasi luna sunt primite 2 sau mai multe sporuri se cumuleaza.
Sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Sporul de vechime dupa data de 01 aprilie 1992 pana includerea lui in salariu tarifar se ia in calcul cel dovedit prin adeverinte
- In perioada dupa 01 aprilie la calculul punctajului pensiei baza de calcul este constituita din sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
Sursa din care se folosesc aceste date este arhiva electronica a casei de pensii unde anngajatorii au trimis lunar, prin situatia numita REVISAL, sumele pentru care s-a platit CAS.
Pentru aceasta perioada nu trebuie sa prezentati adeverinte.
Dupa introducerea datelor in program puteti reveni si cere o verificare a datelor introduse pentru evitarea erorilor vizibile.
Re: Simulare calcul pensie
Scris de: Marius Goanta la data: 11/17/2021 1:24pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc mult pentru raspuns. Am completat calculatorul conform indicatiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1