Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de Alina la data: 04/27/2022 3:24pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: Alina la data: 04/27/2022 3:24pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In data de 20 aprilie mi s-au emis decizia pentru pensia de invaliditate de gradul 2.In data de 15 aprilie am depus o adeverință pentru anii in care am beneficiat de grupa I,adeverință pe care nu am avut-o când am depus inițial dosarul pentru calculul pensiei. In decizia primită,unde este menționată grupa I este trecută cifra 0. Presupun că nu a fost luată în considerare adeverință depusă pe 15 aprilie.Cum ar trebui sa procedez și ce perioada de timp am la dispoziție pentru a contesta decizia? Va mulțumesc foarte mult!
Re: Pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 04/28/2022 2:11am
Adeverinta nu a fost luata in calcul din cauza ca aceasta a fost depusa ulterior. Decizia pe care ati primit-o se aplica de la data de depunere a dosarului de pensie cand decizia nu era depusa.
Nu trebuie sa faceti contestatie deoarece trebuie sa primiti o alta decizie cu pensia rercalculata care se aplica de la data depunerii adeverintei.
Numai in cazul in care a doua decizie intarzie mai mult (cca 2 luni), de la data depunerii adeverintei, faceti o cerere in care sesizati necesitatea recalcularii pensiei conform adeverintei depuse ulterior drpunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1