Re: Indice corectie pensie 2017
Scris de: dorelstelian la data: 06/26/2017 8:18am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Dat fiind faptul ca pana la 30.06.2017 indicele de corectie este 1.14 doresc sa va intreb daca exista posibilitatea depunerii dosarului de pensie(indeplinesc conditiile de pensionare pt. ca am grupa , varsta de 65 de ani o voi implini la anul in aprilie)si sa se calculeze pensia fara dare in plata.Banuiesc ca in acest fel voi obtine un punctaj mai mare (datorita celor 0.14 puncte care se vor adauga la punctajul meu obtinut in urma calculului. Iesirea la pensie efectiva as dori sa o fac la implinirea varstei.Cum se procedeaza cu perioada lucrata de la depunerea dosarului pana la implinirea varstei si ce trebuie sa fac la momentul respectiv pentru plata efectiva a pensiei calculate.Este un rationament in favoarea mea sau in defavoare. Ce acte trebuiesc la casa de pensii in cazul in care eu mai lucrez si nu vreau darea in plata a pensiei ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Indice corectie pensie 2017
Scris de: Varga Agneta la data: 06/26/2017 3:46pm
Gen:F
Data nasterii:15.05.1956
Stagiul de cotizare:38
Alte date: Lucrez in invatamant
Intrebare:
Ce se stie de popunerea legislativa pentru completarea art.102 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că "majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime.
Potrivit prevederilor adoptate, prin derogare de la prevederile legii 7/2017 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, în anul 2017 indicele de corecție este 1,14.
La motivarea amendamentelor se arată că odată cu majorarea valorii punctului de pensie la 1.000 lei, de la data de 1 iulie 2017, conform OUG 2/2017, între persoanele care se înscriu la pensie până la această dată și cele care se înscriu la pensie începând cu data de 1 iulie 2017 se creează inegalitate de tratament din punctul de vedere al cuantumului pensiei. Pensiile persoanelor care devin pensionari după data de 30 iunie 2017 sunt mai mici decât cele stabilite anterior, cu aproximativ 9%. Acest fapt se produce din cauza micșorării indicelui de corecție de la 1,14 la 1,05 din legea 263/2010.
Cine stie aceasta propunere legislativa a devenit lege.
A fost promulgata de Dl. Presedinte?
Cat v-a fi indicele de corectie a pensiilor incepand din 1 iulie 2017?
Astept un raspuns urgent caci trebuie sa depun dosarul pana in 30.06.2017
Scris de: la pensie la data: 06/27/2017 4:29am
Pentru dorelstelian
In primul rand daca dv doriti sa va pensionati anul viitor nu este sigur ca este avantajos sa iesiti in acest an pana la 30 iunie 2017 pentruca nu se stie cat va fi indicele de corectie in anul viitor.
Pentru a va raspunde la intrebarea dv trebuia sa ne prezentati clar situatia dv adica fie ne dati datele sa calculam noi ce tip de pensie aveti dreptul fie ne precizati dv tipul pensiei la care aveti dreptul.
Daca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta prin reducerea varstei de pensionare pentru stagii in grupele de munca atunci trebuie sa procedati astfel :
- Depuneti dosarul de pensie pentru limita de varsta inainte de 01 iulie 2017.
- Continuati sa lucrati pana la primirea deciziei de pensionare.
- Comunicati angajatorului ca ati primit decizia de pensionare si acesta declara incetarea de drept a contractului de munca si daca este de acord incheie un alt contract de munca si lucrati in continuare cumuland pensia cu salariu asa cum prevede legea pensiilor.
La incetarea activitatii sau si mai inainte puteti cere recalcularea pensiei prin luarea in calcul a periodelor lucrate care nu au fost luate in calculul pensiei pe care o primiti.
Scris de: la pensie la data: 06/27/2017 10:23am
Pentru Varga Agneta
Nu avem nicio informatie precisa privind stadiul acestui proiect de lege
Urmarim Monitorul Oficial insa pana acum nu am constatat publicarea acestei legi.
Dv aveti dreptul sa depuneti dosarul de pensie pentru limita de varsta inainte de 01 iulie 2017 cu acordul Inspectoratului Scolar Judetean.
Puteti lucra in continuare si retrage cererea de pensionare inainte de data comunicarii deciziei de pensionare, insa fiind vorba de pensie pentru limita de varsta nu vedem motivul pentru care sa mai retrageti aceasta cerere.
Scris de: Giulia la data: 06/28/2017 12:13pm
Gen:
Data nasterii:4 08 1969
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare Am citit azi in ziaru libertatea ca indecele de corectie va ramane si dupa 1 iulie 2017,de 1.14 este adevarat!Va multumesc ptr raspuns.